Op welk tijdstip kun je het beste gaan lopen?

Op welk tijdstip kun je het beste gaan lopen?

Lopen is een gezonde bezigheid die eigenlijk iedereen in zijn of haar levensroutine zou moeten inbouwen. Of je nu kiest voor wandelen of hardlopen, met allebei zul je fit en vitaal worden. Maar wat is nu het beste tijdstip van de dag om deze activiteit te gaan doen? In dit artikel geven wij jou daar kort en bondig een duidelijk antwoord op.

Ga wandelen in de ochtend

Veel mensen zijn van mening dat ‘s ochtends het beste moment van de dag is om te gaan lopen. Zo kun je namelijk de dag positief en energiek beginnen. De koele frisse lucht, die je vaak in de ochtend binnenkrijgt, zal je goed doen en je geest verfrissen. Ook de rust in de natuur die heerst op dat tijdstip zal kalmerend werken. Tot slot begin je de dag productief en dit geeft je een voldaan gevoel voor de rest van de dag.

In de avond lopen kan ook

Sommige personen zijn helaas geen vroege vogels en voor hen is ‘s avonds lopen ook een prima optie. Bovendien kan in de avond gaan wandelen een uitstekende methode zijn voor mensen die na een lange dag werken of school hun geest leeg willen maken. Zo kun je de stress en frustraties ontladen tijdens het bewegen. Verder zorgt de ondergaande zon voor prachtige uitzichten waar je van kunt genieten tijdens deze activiteit. De mooie oranje en roze tinten van de zonsondergang zullen jouw humeur zeker oppeppen.

Wandel in de middag tijdens de pauze

Tot slot kun je nog kiezen voor de middag. Ga bijvoorbeeld tijdens de pauze van het werk of school even lekker wandelen. Je zult dan merken dat je weer helemaal fris bent na deze onderbreking. Hierdoor neemt jouw productiviteit en focus toe. Zo ga je beter presteren en eerder jouw doelen halen. Bovendien verspil je op deze manier geen tijd en kun je in de avond andere leuke activiteiten met het gezin of voor jouzelf gaan doen.

Kies het tijdstip dat het beste bij jou past

Uiteindelijk is elk moment correct om te kiezen en het beste tijdstip is daarom helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en levensschema. Sommige mensen hebben nu eenmaal geen tijd om in de ochtend te gaan lopen en kunnen dan beter in de avond gaan sporten. En anderen hebben ‘s avonds weer verplichtingen waar ze niet onderuit kunnen en voor hen is het dan aan te bevelen om in de ochtend of middag even snel een frisse neus te gaan halen.

Probeer daarom alle tijdstippen uit en luister goed naar jouw lichaam wat voor jou het beste werkt. Zo zul je het perfecte moment vinden dat volledig aansluit bij jouw fysiek.

© Pexels.com

Conclusie

Wandelen is uitstekend voor jouw gezondheid en in essentie maakt niet uit wanneer je gaat lopen, zolang je het maar doet. Kies de ochtend als je niet weet wat het beste bij jou past, want dan is de lucht fris en kun je de dag goed beginnen.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *