Hoe vind ik een zakelijke laptop die bij me past?

Hoe vind ik een zakelijke laptop die bij me past?

Een goede zakelijke laptop is van wezenlijk belang voor mensen die thuis en op het kantoor goed willen kunnen werken. Helaas is het aanbod van laptops groot en daardoor weet je al snel niet meer welke het beste bij jouw situatie past. Vandaar dat wij in dit artikel uitleg geven waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een laptop voor op het werk.

Kies de juiste schermgrootte

Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het kopen van een laptop is de juiste schermgrootte. Mensen die lange dagen aan een laptop werken, doen er goed aan om een groot scherm te kiezen. Zo kun je alles goed zien en worden jouw ogen minder snel moe. Bovendien kun je op een groot scherm meer gegevens tegelijkertijd bekijken. Dat is handig voor mensen die vele documenten naast elkaar open hebben staan op hun bureaublad.

Licht en draagbaar

Houd er echter wel rekening mee dat een grote laptop zwaar kan zijn en moeilijker te vervoeren is dan een kleine computer. Als je dus vaak op reis bent en jouw laptop moet vervoeren, kies dan voor een formaat dat licht en draagbaar is.

Welke prestaties heb je nodig?

Ben je iemand die veel zware programma’s gaat draaien voor het werk, zoals bijvoorbeeld videobewerkingssoftware? Koop dan een laptop met een krachtige processor en veel werkgeheugen. Ook heb je in dat geval een sterke videokaart nodig.

Houd er wel rekening mee dat er een flink prijskaartje hangt aan flinke prestaties en koop dit dus alleen wanneer je deze uitgebreide specificaties ook echt nodig hebt.

Als je bijvoorbeeld alleen maar simpele taken, zoals tekstverwerking en op het internet surfen gaat doen, koop dan een goedkopere laptop met minder krachtige specificaties. Zo houd je die duur verdiende centjes in jouw zak.

Batterijduur

Een andere essentiële factor waar je op moet letten, is de capaciteit van de batterij. Zeker als je vaak op reis bent of niet overal de beschikking hebt over goede stopcontacten, is het aan te bevelen om een laptop te kopen die een lange batterijduur heeft. Zo kun je lang achter elkaar werken zonder de laptop continu op te moeten laden.

Besturingssysteem

Bedenk vooraf welk besturingssysteem je wilt gaan gebruiken op de laptop. Ben je iemand die goed om kan gaan met Windows of wil je toch liever met de gebruiksvriendelijke software van Apple aan de slag? Stel jezelf deze vraag in ieder geval van tevoren goed af, want het is achteraf best lastig om een ander besturingssysteem te installeren. Dat kost namelijk vaak veel tijd en ergernis.

Connectiviteitsopties

Vergeet ten slotte niet de connectiviteitsopties van de laptop na te lopen. Een goede zakelijke laptop dient bijvoorbeeld meerdere USB-poorten te hebben en een betrouwbare ethernetpoort.

© Pexels.com

Conclusie

Het kiezen van de juiste zakelijke laptop is nodig om efficiënt te kunnen werken. Kies de juiste schermgrootte die bij jouw workflow past. Kijk als je veel op reis bent ook naar het gewicht en de draagbaarheid van de laptop. Koop een laptop met uitgebreide specificaties wanneer je zware programma’s gaat draaien. Vergeet tot slot de batterijduur, het besturingssysteem en de connectiviteitsopties niet mee te nemen in jouw aankoopbeslissing.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *