De top 4 IT functies en certificeringen binnen de IT-wereld!

De top 4 IT functies en certificeringen binnen de IT-wereld!

De wereld van informatietechnologie groeit en ontwikkelt zich razendsnel. Doordat de IT-wereld zich snel ontwikkelt is het als IT-professional van belang om bij te blijven van de ontwikkelen die zich afspelen. Het mooie aan de IT-wereld is dat het erg divers is en dat je verschillende kanten op kan gaan. Gedurende dit artikel bespreken wij enkele functies binnen de IT die perfect zijn voor de IT-professionals.

  • IT-opleiding bachelor
  • Blockchain
  • Data science
  • Web- en appontwikkeling
  • Cybersecurity

Blockchain

Wat is een blockchain? Een blockchain kan je zien als een groot digitaal boek dat eigenlijk transacties beheert en opslaat. Een blockchain Er zijn verschillende blokken met gegevens. Die zijn gekoppeld aan elkaar met behulp van encryptie. Door de versleuteling van de blockchains wordt er een veilige registratie van transacties mogelijk gemaakt. Blockchains worden vaak toegepast bij daytrading, cryptocurrencies bancaire sectoren en overheidsinstellingen dit om de uitwisseling en gegevensopslag te beveiligen en te waarborgen. Wat voor functies kun je uitoefenen als je met blockchain gaat werken? Blockchain ontwerper, blockchain ontwikkelaar, blockchain projectmanager en blockchain technicus.

Data science

De professionals die werkzaam zijn In de data science houden zich voornamelijk bezig met het verzamelen en implementeren van gegevens. Dit doen zij om uiteindelijk kennis en inzichten te vergaren. Het uiteindelijke doel van data science is om een bepaald besluit te kunnen onderbouwen. Als data analist is het van belang dat je probleemoplossend kan denken en voorspellingen kan voorzien voordat ze daadwerkelijk aanwezig zijn.
De belangrijkste facetten van data science zijn:

  • Dataverzameling
  • Data-analyse
  • Datapresentatie
    Als je geïnteresseerd bent om te werken als data analist is het aan te raden om de CDP-certificering te behalen.

Web- en appontwikkeling

Bij web- en appontwikkeling wordt ervan scratch een website of een mobiele applicatie ontwikkelt. Voordat de webdevelopers beginnen met het realiseren van een applicatie of een website wordt er eerst een concept gemaakt. Dat bestaat meestal uit planning, programmering, implementatie en ontwerp. Bij het ontwikkelen van een website wordt er door de webdevelopers gebruik gemaakt van programmeertalen zoals CSS, HTML en JavaScript. Voor applicaties gebruiken developers Java en Kotlin.
Als developers zich verder willen ontwikkelen is er een certificering in DevOps

Cybersecurity

Cybersecurity is het beschermen van gegevens, netwerken en systemen tegen aanvallen. Het doel van cybersecurity is om vertrouwelijke gegevens en informatie te waarborgen zodat de gegevens functioneel en veilig blijven. Bij cybersecurity vinden er continue updates plaats om de cyberbedreigingen te minimaliseren.
Certified Information Systems Security Professional (CISSP) deze certificering is bedoeld voor cybersecurityspecialisten tijdens deze opleiding worden er verschillende facetten van cybersecurity behandeld.

© Pexels.com

Bij het kiezen van een opleiding is het van belang om de juiste keuze te maken. Een tip is om te reflecteren welke vaardigheden je al bezit en wat je verder wil ontwikkelen en welke doelen je voor ogen hebt op professioneel gebied. Het is ook handig om deel te nemen aan netwerkbijeenkomsten om te praten met professionals uit het werkveld om op die manier achter te komen welke opleiding het meest geschikt is voor jou.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *