Met deze tips blijft je bad als nieuw
Beauty

Met deze tips blijft je bad als nieuw

Veel mensen ervaren het als pure luxe om een ligbad in hun badkamer te hebben. In bad gaan is dan ook echt activiteit waarbij je heerlijk kunt ontspannen. Na een drukke dag even helemaal tot rust komen in het warme water met een boekje erbij, heerlijk!
Maar je kunt pas echt relaxen als de badkamer en dan vooral het bad, helemaal schoon is.
Om je hierbij een handje te helpen, hebben wij de beste schoonmaaktips voor je bad voor je op een rijtje gezet.

Zo blijft je bad heerlijk schoon

Het is zeker mogelijk om je bad er als nieuw eruit te laten zien. Het vergt enige schoonmaak discipline om onze tips goed op te volgen, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard.

  • Als je klaar bent met badderen is het belangrijk om meteen als het water weggelopen is, het bad na te spoelen met handwarm water. Resten van je badschuim of badolie krijgen op deze manier geen kans om zich aan het bad te hechten. Veeg daarna de badkuip schoon met een handdoek. Dit voorkomt kalkaanslag. Je kunt hiervoor het beste de handdoek gebruiken waarmee je je afgedroogd hebt, dat scheelt weer een extra handdoek in de was. Veeg hiermee ook meteen even de kraan droog, dat scheelt je later weer tijd tijdens het schoonmaken.
  • Begin met het poetsen van het afvoerputje. Verwijder met een poetsdoek haren en vuiligheid uit dit putje. Om je voorkomen dat de afvoer verstopt raak doe je ongeveer een keer per maand een paar eetlepels soda in het afvoerputje. Hierover giet je een scheut schoonmaakazijn en dit laat je een half uurtje intrekken. Daarna spoel je dit schoonmaakmiddel weg met een paar liter kokend water. Je afvoer is nu weer helemaal schoon.
  • Om je ligbad te poetsen gebruik je een milde allesreiniger. Meng deze met warm water en poets je bad met een zacht katoenen doek. Je kunt het beste draaiende bewegingen maken, op deze manier sla je zeker geen gedeeltes over tijdens het poetsen. De meeste allesreinigers hoef je niet na te spoelen met water. Laat het bad na het poetsen kort drogen en veeg het bad na met een droge katoenen doek.
  • De kraan maak je ook schoon met allesreiniger. Een keer per maand kun je het beste een anti-kalk middel gebruiken om de kalk te verwijderen. Als de kalk hardnekkig is laat je dit middeltje ongeveer tien minuten intrekken voordat je de kraam weer schoon spoelt. Daarna goed droog maken en je kraan straalt als nooit tevoren.
  • De kitnaden van je bad kunnen er na een tijdje minder fris uit gaan zien. Ze verkleuren en er kan schimmel op ontstaan. Om deze randen schoon te maken, hebben we een goedkope tip. Deze kun je namelijk perfect poetsen met een sopje met van water en schoonmaakazijn. Breng dit mengsel aan met een oude tandenborstel. Hiermee kun je ook de hoekjes goed schoonmaken.
© Pexels.com

We wensen je veel badder plezier in je schone bad!

1 reacties

  1. Wendy says:

    Al 10j een bad die er nieuw uitziet. Gewoon wekelijks uitwassen en afspoelen na het nemen van een bad. Sommigen kuisen nooit iets af en willen dan plots dat alles er weer nieuw uit ziet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *