Hoe krijg je een kleurrijke tuin?
Lifestyle

Hoe krijg je een kleurrijke tuin?

Veel mensen weten het niet, maar een kleurrijke tuin kan jouw humeur flink verbeteren. Een grauwe tuin maakt het uitzicht namelijk saai en niet interessant om naar te kijken. Dat is zonde, want van een tuin moet je kunnen genieten. Vandaar dat wij jou in dit artikel enkele handige tips geven om jouw tuin kleurvol te maken.

Kies planten die mooie kleuren hebben

Neem de tijd om planten en bloemen te kiezen die mooie kleuren in zich hebben. Neem bijvoorbeeld Dahlia’s voor jouw tuin, want deze hebben prachtige bloemen die ook nog eens lang blijven stralen. Verder zijn de Lavendel en de Japanse Esdoorn aan te bevelen om een sfeervolle tuin te creëren.

Zorg er tot slot voor dat je verschillende soorten planten kiest die allemaal op een ander tijdstip gaan bloeien. Zo is er tijdens elk seizoen altijd wel een plant die in volle bloei staat en de tuin verrijkt met mooie tinten.

Voeg decoratieve elementen toe

Ben je iemand die gelijk veel kleur wil toevoegen aan de tuin zonder er veel moeite voor te doen? Voeg dan fleurige decoratieve elementen toe, want dan ben je gelijk klaar. Planten hebben namelijk meestal aardig wat tijd nodig om te gaan stralen.

Kies bijvoorbeeld voor geschilderde plantenbakken of hang een prachtige tuinposter op. Ook kun je nog voor tuinbeelden kiezen die op strategische plekken in de tuin geplaatst worden. Tot slot behouden deze decoratieve elementen het gehele jaar hun kleur en daardoor kun je dus altijd genieten van een fantastische tuin.

Stijlvolle tuinmeubelen

Tuinmeubelen die geweldige tinten hebben, zijn een prima idee om jouw tuin kleurrijker te maken. Koop daarnaast elegante zitkussens die alles nog meer accent geven. Ook een tuinkleed kan er uitstekend voor zorgen dat je nog meer stijl aanbrengt in de tuin.

Sfeerverlichting

Niet alleen overdag wil je een mooi uitzicht hebben. Kies daarom voor de juiste tuinverlichting die de kleur licht geeft in jouw stijl. Zo heb je ook ‘s avonds een prachtig gezichtsveld waar je helemaal vrolijk van wordt.

Kunstgras

Veel mensen weten het niet, maar kunstgras is tegenwoordig in allerlei verschillende soorten kleuren verkrijgbaar. Je kunt het met kunstgras zo bont maken als je zelf wilt. Of je nu voor de standaard groene kleur gaat of je trekt de stoute schoenen aan en kiest voor paars, met kunstgras kan het allemaal!

Bovendien behoudt kunstgras zijn kleur altijd en hoef je het gras niet af te rijden. Dat is erg handig voor de mensen die een drukke levensstijl hebben en geen zin hebben om het grasveld te onderhouden. Tot slot kunnen kinderen uitstekend spelen op kunstgras en de huisdieren ook.

© Pexels.com

Conclusie

Een tuin dient de juiste tinten te hebben om het visueel aantrekkelijk te maken om naar te kijken. Kies daarom voor planten met fleurige bloemen en voeg kleurrijke decoratieve elementen toe aan jouw tuin. Stijlvolle tuinmeubelen, kunstgras en de juiste sfeerverlichting maken het plaatje helemaal af en zo kun je altijd genieten van een prachtig uitzicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *