Welke kleding doe je wel en niet in de droogkast?

Welke kleding doe je wel en niet in de droogkast?

De droogkast is voor velen dé uitvinding om de was goed bij te kunnen houden. De machine droogt snel en veilig je kleding, handdoeken, beddengoed en keukentextiel. Het is in een mum van tijd klaar en je geniet van de heerlijke geur die alleen de droogkast geeft. Maar let op, hoe tijdbesparend en handig de droger ook mag zijn, lang niet alle kleding mag hierin. Wil jij weten welke kleding wel of niet in de droger mag, lees dan snel verder.

Hoe weet ik welke kleding in de droger mag

De beste en snelste manier om erachter te komen of je kleding in de droger mag, is het checken van het waslabel:

  • Een vierkant met daarin een rondje en een kruis: de kleding mag niet in de droger
  • Een vierkant met daarin een rondje en één stip: de kleding mag op lage temperatuur in de droger
  • Een vierkant met daarin een rondje en twee stippen: de kleding mag normale temperatuur in de droger

Zijn de labels in je kleding niet leesbaar of heb je de labels verwijderd? Ga dan uit van de algemene regel dat alle kleding die je op 60 graden mag wassen, geschikt is voor de droger. Belangrijk bij het gebruik van de droogkast is om je kleding te scheiden en het juiste programma voor deze kleding te selecteren. We gaan hierbij uit van drie categorieën: katoen, synthetisch en jeans. Zo behoud je de kleur, structuur en vorm van je kleding.

Katoen

Katoenen kleding, zoals shirts en broeken kunnen veilig in de droger als je het katoenprogramma gebruikt. Dit programma gebruik je ook voor je (katoenen) beddengoed, handdoeken en keukentextiel.

Synthetisch

Synthetische stoffen zoals polyester en fleece dienen op een lage temperatuur gedroogd te worden om te voorkomen dat ze beschadigen of krimpen. In het bijzonder zijn synthetische shirts en sportkleding gemaakt met ademende materialen en om deze ademende eigenschappen te behouden mogen ze niet lang in de droger. Gebruik daarom het programma synthetisch of snelle gemengde was voor je synthetisch wasgoed om de duurzaamheid en functionaliteit van je kleding te behouden.

Jeans

In het algemeen gebruik je voor jeans, verrassend genoeg, ook het katoenprogramma. Je kunt je jeans dus eenvoudig mixen met je katoenen kleding of beddengoed. Zit er stretchstof in je jeans? Gebruik dan het programma voor synthetische kleding om de vorm en structuur van je jeans optimaal te waarborgen.

Wat mag er NIET in de droogkast?

Delicate stoffen doe je beter niet in de droger. Denk hierbij aan je wol en zijde, lingerie, bh’s, panty’s, zwemkleding, sportschoenen, sneakers, kleding met pailletten, studs, spikes of kralen, kleding met kant en kleding met schoudervulling.

© Pexels.com

Je kiest voor gemak met de droogkast, check daarom vooraf het label in je kleding of ga uit van de algemene regels voor katoen, synthetische kleding en jeans. Je zorgt er hierdoor voor dat je kleding mooi en functioneel blijft en zijn unieke eigenschappen behoudt.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *