Welke soorten koelkasten zijn er?
Lifestyle

Welke soorten koelkasten zijn er?

Een koelkast is een essentieel gegeven in het hedendaagse huishouden. Deze zorgt ervoor dat we altijd vers eten of frisse drankjes ter beschikking hebben. Een koelkast kan verschillende doeleinden of functionaliteiten hebben, daarom is er ook een brede waaier aan verschillende soorten.

Een eerste belangrijk gegeven is of de koelkast al dan niet duidelijk aanwezig mag zijn in de keuken. Een vrijstaande koelkast kan je plaatsen waar je wil en waar het jou uitkomt. Deze staat meestal wel in het zicht en valt dan ook op in de keuken. Ben je meer fan van een strakke afwerking? Dan is een inbouwkoelkast de oplossing. Deze wordt in een kast gestoken en mooi afgewerkt met een deurpaneel in de zelfde stijl als de andere kasten. Zo vorm je je keuken om tot één mooi geheel.

Daarnaast is ook de grootte van de koelkast essentieel. Een tafelmodel koelkast heeft een inhoud van 100 à 150 liter en is ideaal voor bijvoorbeeld kleine hoeveelheden of om drank in op te bergen. Grotere koelkasten zijn dan weer ideaal om grote hoeveelheden in op te slaan. Dit is vooral afhankelijk van het aantal personen in huis en het type voedsel dat je in huis bewaart.

Naast gewone koelkasten heb je ook koelvriescombinaties. Dit zijn toestellen die zowel een koel- als diepvriesgedeelte bevatten. Zo heb je een koelkast en diepvries in één toestel. Dit bespaart veel plaats en je hebt ook alles meteen bij de hand. Als je toch meer volume nodig hebt kun je nog overwegen om een Amerikaanse koelkast aan te schaffen. Dit zijn ook koelkasten met een vriesgedeelte, maar dan nog een stuk groter dan de klassieke koelkasten. Deze toestellen hebben twee aparte deuren zodat je elk compartiment afzonderlijk kunt gebruiken. Je hebt Amerikaanse koelkasten met twee zijdelingse deuren, of je hebt ook modellen met nog schuiven onderaan als je dit gemakkelijker vindt.

Als laatste heb je ook nog de specialere toestellen. Enerzijds heb je conventionele koelkasten, anderzijds heb je koelkasten met een specifiek doel. Zo heb je bijvoorbeeld wijnkoelkasten. Deze toestellen zijn speciaal gemaakt om wijn op de perfecte temperatuur te bewaren. Sommige van deze toestellen kun je nog indelen in verschillende zones zodat je verschillende soorten wijn kunt koelen, elk aangepast aan zijn eigen specifieke noden. Een ander voorbeeld zijn barkoelkasten. Deze koelers hebben aangepaste leggers en zijn meestal voorzien van een doorzichtige deur. Deze koelkasten worden vaak gebruikt in de horeca voor het opbergen en koelen van drank. Dankzij de speciale leggers kan je heel veel drank in een relatief kleine ruimte opbergen.

© Pexels.com

Het is dus heel belangrijk dat je je goed informeert vooraleer je tot een aankoop overgaat. Je kijkt best voor een koelkast die het meest aansluit bij jouw wensen en jouw benodigdheden. Zo haal je het meeste uit jouw toestel en zal je aankoop je meer voldoening geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *