Waarom is het kopen van een tweede verblijf aan de kust een goed idee?
Lifestyle

Waarom is het kopen van een tweede verblijf aan de kust een goed idee?

Veel mensen dromen van een tweede huis aan zee. Waarom dit een goed idee is zetten we in dit artikel op een rijtje.

Een huis aan zee zorgt voor een instant vakantiegevoel terwijl je je toch ook thuis voelt. Je kunt er heen gaan wanneer je wilt, je kunt direct genieten van zon, zee en strand, en je hebt je eigen spullen bij de hand. Je hoeft niet te bedenken waar je heen moet op vakantie, je huis is er voor je.

Je kunt drukke periodes vermijden omdat jij op elk moment naar je huis kunt en direct kunt genieten van een welverdiende vakantie.

Investeren in stenen, onroerend goed, vooral aan de kust, is een slimme investering omdat de waarde van huizen aan de kust tot nu toe altijd gestegen is. Je moet hierbij wel rekening houden met extra kosten voor buiten onderhoud vanwege wind en zout dat je huis verweert op termijn. Je kunt de strandwoning ook zien als een plek om na je pensioen te vertoeven of als investering voor het pensioen.

Je eigen vakantiewoning aan de kust is aantrekkelijk omdat je er familie en vrienden kunt uitnodigen. Je kunt elkaar daar ontmoeten, of de woning delen met je familie waardoor iedereen er plezier van kan ervaren.

Een woning aan de kust is zeer aantrekkelijk om te verhuren. Als je het zelf niet permanent bewoont verhuur het via een website of aan vrienden en kennissen. Dit zorgt voor een mooie extra inkomstenbron en je financiert daarmee ook de hypotheek of eventuele onderhoudskosten. Je kunt de sleutel overdracht zelf regelen maar ook uit besteden aan een bureau.

Zeelucht is aanzienlijk schoner dan de lucht die je in de stad inademt. Een huis aan zee kan dus voor je gezondheid veel goeds doen. Lekker even frisse lucht inademen eens in de maand of een hele zomer lang. Hoe fijn als je gewoon naar je huis kunt.

Je eigen woning aan de kust richt je in in jouw stijl. Als een vakantiewoning huurt, dan moet het maar net jouw smaak zijn. Door tussen je eigen meubels en spullen te zitten voelt een woning veel comfortabeler en huiselijker aan dan bijvoorbeeld een hotel of appartement.

Als je het niet tijdelijk verhuurt, kun je op elk moment naar je kustappartement of woning toe. Je bent niet afhankelijk van mid-week verhuur of andere restricties. Dat geeft flexibiliteit en vrijheid. Zodra je er behoefte aan hebt ga je erheen en geniet van je alles wat de kust te bieden heeft. Mooie strandwandelingen, picknick in de duinen of een visje eten op de boulevard.

Aan de kust zijn vaak leuke activiteiten te doen. Denk aan strandwandelen, zwemmen, kitesurfen, vissen, zandkastelen bouwen, vliegeren. Het is er nooit saai. Daarbovenop krijg je elke dag vaak de meest prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen te zien.

© Pexels.com

Bij het aanschaffen van een woning aan de kust is het belangrijk om alle voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen. Let daarbij op locatie, extra onderhoud en mogelijkheden voor verhuur. Ook kan een tweede woning consequenties voor je belastingen hebben. Laat je daarom goed adviseren en ga voordat je tot aankoop overgaat even proef wonen in het gebied waar je droomhuis is gelegen. Zo kun je straks met volle teugen genieten van je eigen woning aan zee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *