Een heerlijke dagje varen in Nederland: dat kan perfect op deze plekken!

Een heerlijke dagje varen in Nederland: dat kan perfect op deze plekken!

Veel mensen vinden het enorm leuk om op een warme zomerdag een dagje op het water door te brengen. Op deze manier kan je even er tussenuit voor een klein prijsje, en ben je ook nog lekker buiten. Dat is goed voor je mentale en fysieke gezondheid! Lekker buiten zijn in de frisse lucht, op een bootje waarbij je gezellig met elkaar kan picknicken of op een warme zomerdag een verkwikkende duik kan nemen in het koude water. Maar, waar in Nederland je vandaag de dag nog goed varen? Dat is best wel lastig en veel werk om uit te zoeken.

Biesbosch: een inkijkje in de natuur

De Biesbosch is een unieke plek om doorheen te varen. De Biesbosch is een prachtig nationaalpark in Noord-Brabant, met diverse flora en fauna. Het is ongelooflijk leuk om doorheen te wandelen, maar het is nog veel specialer om er doorheen te varen met een schattig bootje. 600 jaar geleden heeft water de Biesbosch een totaal ander uiterlijk gegeven, dus het is interessant en fascinerend om de precieze oorsprong hiervan met eigen ogen te zien. De kronkelende rivieren en de schattige strandjes waar je kan aanmeren geven de Biesbosch een romantische aanblik. Huur een bootje en beleef de dag van je dromen samen met je partner of gezin!

Giethoorn: het Venetië van het Noorden

Een enorm toeristische plek, maar o zo leuk, dat is Giethoorn! Het is een fotogeniek dorp met lieve en gezellige huisjes, knusse bruggen en mooie grasvelden. Alle huisjes samen vormen een schilderij, en je kan hier prachtige kiekjes schieten voor het thuisfront. Het voelt bijna alsof je in het buitenland bent (hoewel Giethoorn toch gewoon bij Nederland hoort)! Een geweldig historisch dorp waar je meer leert over de geschiedenis van Nederland. Een leerzame ervaring waar je nog jaren plezier van zal beleven!

© Pexels.com

De Reeuwijkse plassen: uitgestrekt gebied

Een andere leuke plek om te varen is in het dorp Reeuwijk. Hier heb je een gigantisch plassengebied met kleine eilandjes waar je aan kan meren voor een smakelijke picknick. Er zijn voldoende steigers waar je vanaf kan springen voor een verfrissende duik op een bloedhete zomerdag. Maar, er zijn ook heel veel schattige restaurants waar je kan aanmerken voor een overheerlijke lunch aan het water. Veel mensen vinden dit een van de grote voordelen van een vaartocht op de Reeuwijkse plassen: je kan bijna overal wel eet- en drinkgelegenheden vinden. Eet een mals stuk biefstuk bij Loetje, geserveerd met gegrilde groenten en knapperige frites, of ga naar het Vaantje voor een huisgemaakt stuk appeltaart met verse slagroom en een romige cappuccino. Als je dus graag uiteten gaat tijdens zo’n dagje uit, dan kan je het beste naar deze plek gaan om te varen! Nederland bestaat voor een groot deel uit water, dus het is niet lastig om water te vinden om op te varen, maar een geschikte plek is nog niet zo eenvoudig. In dit overzicht staan plekken die zeker de moeite waard zijn!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *