Hier moet je op letten als je een sportbh gaat kopen!
Fashion

Hier moet je op letten als je een sportbh gaat kopen!

Veel vrouwen vinden het een vreselijke klus, maar sommige vrouwen zijn er dol op: het uitzoeken en shoppen van nieuwe kleding. Het is een soort verwennerij voor jezelf, nieuwe kleding kopen en passen. De ene vrouw heeft er een grote hekel aan, maar de andere vrouw vindt het fantastisch: sportkleding kopen. Het is heerlijk om eens in de zoveel tijd eens lekker te zweten bij een goede work-out of een hardloopsessie. Het is dan wel fijn dat je goede sportkleding hebt. Maar, voor vrouwen waarschijnlijk het allerbelangrijkste kledingstuk tijdens het sporten: een goede sportbh. Dit is best wel lastig te vinden. Hieronder vind je een aantal tips en punten waar je op dient te letten als je op jacht gaat om een nieuwe sportbh te scoren!

De vering

Allereerst is het handig om te kijken hoeveel vering de sportbh bevat. Als je een vrij forse boezem hebt of een flinke bos hout voor de deur, dan is het handig om een sportbh te kopen met een stevige beugel en weinig vering. Je wilt natuurlijk niet dat tijdens die spinningsessie of het hardlopen je borsten bijna in je gezicht zitten omdat ze zo erg heen en weer bouncen. Als je een kleinere borstpartij hebt, dan kan je beter zelf kiezen hoeveel vering je wilt hebben.

De cups

Daarnaast is het goed je op de cups te concentreren. Wil je graag dat je volledige borst bedekt is door de sportbh, of wil je ook nog wat aan de verbeelding overlaten door een cup te shoppen die de borst maar half omsluit? Je kan hier best wel in variëren, want er zijn heel veel soorten bh’s. De meeste sportbh’s omsluiten de borst volledig, omdat dit meer steun geeft tijdens het sporten, en dit ervoor zorgt dat je borsten minder wiebelen (wiebelen is immers best pijnlijk).

De schouderbandjes

Daarnaast is het handig om je te verdiepen in de schouderbandjes. Hoe breed wil je je schouderbandjes hebben? Bredere schouderbandjes geven meer steun dan schouderbandjes die vrij smal zijn. Heb jij een wat grotere bos hout voor de deur, dan is het verstandig om te kiezen voor een bredere schouderband, ook al is dat wellicht wat minder sexy. Maar, een sportbh is vooral functioneel, dus je moet je hier niet door laten leiden!

© Pexels.com

De stof

Als je sport, ga je waarschijnlijk best wel zweten. Vaak is het bijzonder warm in de sportschool (meeste sportscholen hebben geen airco), dus de kans is groot dat er zich zweetdruppels op jouw lichaam gaan vormen. Het is dus handig om sportbh’s te kopen die wel ademend zijn qua stof, want je wil niet een ontzettende zweetpartij onder je borsten hebben. Een natte vlek onder je borsten in je sportshirt is wel het laatste wat je wil: niet bepaald aantrekkelijk! Maar, als je een sportbh koopt van katoen, of een speciaal soort materiaal dat snel opdroogt, dan weet je zeker dat het vocht snel wordt afgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *