Welke kastelen in de champagnestreek bezoek je best tijdens een bezoek
Lifestyle

Welke kastelen in de champagnestreek bezoek je best tijdens een bezoek

De Champagnestreek is niet alleen het bezoeken waard door zijn wereldberoemde mousserende wijn, maar zeker ook voor de historische steden en vele kastelen. Welke van deze kastelen mag je tijdens een bezoek aan de Champagnestreek zeker niet missen.

Kasteel van Sedan

Het kasteel van Sedan is met een oppervlakte van 35000 m² het grootste kasteel binnen Europa. Het kasteel zoals het er nu uitziet stamt uit de 17e eeuw en door de goed onderhouden dikke vestingmuren, toren en gebouwen waan je jezelf terug in de tijd. Kies voor een gids of een audiotour om het kasteel te verkennen of bekijk tijdens de zomermaanden een echt riddertoernooi.

Chateau de la Motte-Tilly

Dit kasteel, gebouwd in 1754, is een goed voorbeeld van een kasteel uit de tijd van de Franse verlichting. Je loopt langs vele gemeubileerde kamers, waardoor je een goed beeld krijgt hoe de adel in grote luxe leefde. Behalve het kasteel is de 60 hectare grote, symmetrische Franse tuin met spiegelvijver voor het publiek geopend. Voor zowel het kasteel als de tuin behoort een rondleiding met een gids tot de mogelijkheden.

Château de Vaux

Dit kasteel uit de 18e eeuw, gelegen tussen de wijngaarden, kampte lange tijd met achterstallig onderhoud. De nieuwe eigenaren startte in 2015 met een renovatie, waarvan de eerste resultaten goed zichtbaar zijn. Je bereikt het kasteel via een lange oprijlaan, waarna je enkele zalen en kelders kunt bezichtigen. Het is mogelijk om een kamer te boeken voor een overnachting of te dineren in het eigen restaurant.

Chateau de Montcornet

Chateau de Montcornet is een ruïne met overblijfselen uit de 15e en 16e eeuw. Dit kasteel is zeker een bezoek waard, omdat je wandelend door de kelders en gangen de grootsheid van een middeleeuws kasteel tot je neemt. Hier kun je gemakkelijk enkele uren ronddwalen. Gebouwd op een heuvel krijg je een mooi uitzicht over de omliggende omgeving.

Chateau de Braux Sainte-Cohiere

Chateau de Braux Sainte-Cohiere combineert een militair fort uit de 16e eeuw met een woning uit de 17e eeuw waarin de huidige eigenaren wonen. Dit kasteel is tussen 1 juli en 31 augustus geopend voor publiek. Hier kun je middeleeuwse danslessen volgen, wapenschilden ontwerpen of een ridderspel bijwonen. Het kasteel is in het bijzonder leuk voor kinderen, die zich mogen verkleden in een ridderpak of prinsessenjurk.

© Pexels.com

Chateau de Cirey

Dit kasteel, gelegen naast de rivier de Blaise is in zijn huidige staat gebouwd in de 18e eeuw. De beroemde schrijver en filosoof Voltaire heeft 15 jaar in dit kasteel gewoond. De inrichting van het kasteel laat zien hoe hij hier leefde, waarbij vooral zijn kleine privétheater en bibliotheek opvallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *